• penang street art

    Itinerary Percutian di Penang 2 Hari 1 Malam

    December 9, 2018

    Dalam hati sebenarnya nak bercuti ke Krabi atau ke Jakarta tapi apa kan daya sebab Lisa sekarang tengah sarat mengandung dan doktor pun dah nasihatkan pada usia kandungan sekarang sebenarnya tidak sesuai lagi untuk naik kapal terbang dan tambahan pula Lisa pula pernah alami pengalaman buruk iaitu gugur selepas naik kapal terbang pada usia kandungan…

    Read more
  • Percutian 2 Hari 1 Malam di Kuantan,Pahang

    July 2, 2018

    Sebenarnya percutian singkat ini tidak dirancang dan dijangka pun oleh Lisa sendiri. Waktu pagi tu, kami rancang untuk memenuhi jemputan open house abang long Lisa di Sri Rampai, Kuala lumpur dan nak bawa Fareeq jumpa sepupu dia main di swimming pool yang terletak di kediaman kakak Lisa yang tinggal tidak jauh dari Gombak. Tiba-tiba pagi…

    Read more
  • Part 2: Bercuti di Melaka 2017

    December 28, 2017

    Follow my blog with Bloglovin Pagi-pagi lagi kami dah dengar jiran sebelah pasang muzik rancak, bila selak langsir rupanya dorang datang ke Villa sebelah untuk mengadakan Family Day dan dorang tengah aerobik beramai-ramai. Bagus betul perancangan keluarga mereka. Kelihatan agak ramai ahli keluarga yang menyertai family day tersebut. Kami siap-siap untuk keluar bersarapan dan seterusnya…

    Read more
  • Part 1: Bercuti di Melaka 2017

    December 27, 2017

    Pada mulanya husband dan mak mertua rancang nak bercuti dipulau tapi disebabkan hujung tahun maka cuaca tidak sesuai untuk kami bercuti di kawasan pulau-pulau di Malaysia. Tiba-tiba Lisa nampak banyak orang viralkan tentang tempat menarik di Melaka dan makanan sedap di Melaka , Lisa terus bagi cadangan kepada husband untuk bercuti di Melaka 2017 ni.…

    Read more