• Gardens by The Bay Singapore

    7 Tempat Menarik di Singapore Tahun 2022

    June 3, 2022

    Alhamdulillah dah nak masuk bulan ke 6 Lisa pindah ke Singapore dari Dubai. Anda boleh baca artikel ‘Dari Kota Dubai ke Kota Singapore’ pengalaman Lisa berpindah dari Dubai ke Singapore. Walaupun baru sahaja 6 bulan kami di sini, tapi disebabkan Lisa dan suami jenis suka explore dan berjalan-jalan di Singapore ni, so Lisa nak kongsikan…

    Read more
  • Selamatkah Untuk Travel Ke Luar Negara Ketika Isu Coronavirus Disease (COVID-19) Semakin Menular? Langkah Tanganinya.

    March 11, 2020

    Minggu lepas Lisa ada dapat message melalui akaun instagram yang bertanyakan kepada Lisa “Selamat ke nak travel ke Dubai disebabkan isu corona virus ni?”. Bila soalan ini diajukan kepada Lisa yang hanya penduduk sementara di Dubai dan bukanlah pakar kesihatan, Lisa mula-mula rasa tergamam juga sebabnya Lisa tak dapat nak beri jaminan apa-apa tentang soalan…

    Read more
  • percutian abu dhabi

    Percutian Singkat di Abu Dhabi, UAE

    May 9, 2019

    Bila lisa tengok cerita yang Fahrin berlakon tajuk Cinta Bertamu di Abu Dhabi, masa itulah lisa mula memasang impian untuk travel ke Abu Dhabi walaupun tak tahu sebenarnya Abu Dhabi ni kat mana. Tahun lepas, bila husband bagitahu yang dia dapat offer kerja di Dubai, barulah Lisa tahu yang Abu Dhabi ni adalah ibu negara…

    Read more
  • penang street art

    Itinerary Percutian di Penang 2 Hari 1 Malam

    December 9, 2018

    Dalam hati sebenarnya nak bercuti ke Krabi atau ke Jakarta tapi apa kan daya sebab Lisa sekarang tengah sarat mengandung dan doktor pun dah nasihatkan pada usia kandungan sekarang sebenarnya tidak sesuai lagi untuk naik kapal terbang dan tambahan pula Lisa pula pernah alami pengalaman buruk iaitu gugur selepas naik kapal terbang pada usia kandungan…

    Read more
  • Percutian 2 Hari 1 Malam di Kuantan,Pahang

    July 2, 2018

    Sebenarnya percutian singkat ini tidak dirancang dan dijangka pun oleh Lisa sendiri. Waktu pagi tu, kami rancang untuk memenuhi jemputan open house abang long Lisa di Sri Rampai, Kuala lumpur dan nak bawa Fareeq jumpa sepupu dia main di swimming pool yang terletak di kediaman kakak Lisa yang tinggal tidak jauh dari Gombak. Tiba-tiba pagi…

    Read more
1 2 3 8