• penang street art

    Itinerary Percutian di Penang 2 Hari 1 Malam

    December 9, 2018

    Dalam hati sebenarnya nak bercuti ke Krabi atau ke Jakarta tapi apa kan daya sebab Lisa sekarang tengah sarat mengandung dan doktor pun dah nasihatkan pada usia kandungan sekarang sebenarnya tidak sesuai lagi untuk naik kapal terbang dan tambahan pula Lisa pula pernah alami pengalaman buruk iaitu gugur selepas naik kapal terbang pada usia kandungan…

    Read more
  • Percutian 2 Hari 1 Malam di Kuantan,Pahang

    July 2, 2018

    Sebenarnya percutian singkat ini tidak dirancang dan dijangka pun oleh Lisa sendiri. Waktu pagi tu, kami rancang untuk memenuhi jemputan open house abang long Lisa di Sri Rampai, Kuala lumpur dan nak bawa Fareeq jumpa sepupu dia main di swimming pool yang terletak di kediaman kakak Lisa yang tinggal tidak jauh dari Gombak. Tiba-tiba pagi…

    Read more
  • Pengalaman Travel Backpacker di London 2 Hari

    April 29, 2018

    Kami sampai di London dalam pukul 5.30 pagi dari Paris. Pengalaman kami travel backpacker di Paris boleh baca di sini. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Dari Paris ke London ambil masa 7 hingga 8 jam untuk sampai dengan menaiki bas. Kami beli tiket bas sebulan sebelum travel dan beli di website Go euro. Sementara tunggu…

    Read more
  • Pengalaman Travel Backpacker di Paris 2 Hari

    April 28, 2018

    Tak sangka impian yang Lisa impikan selama ini bakal menjadi realiti. Sebab itu, jangan berhenti berimpian walaupun ia memakan masa 2 tahun, 5 tahun, 10 tahun malah 20 tahun. Yang penting percaya bahawa ALLAH akan mengotakan impian kita walau apa jua cara. Paris merupakan destinasi pelancongan yang menjadi top 5 dream list lisa sejak 5 tahun…

    Read more
  • Pengalaman Travel Backpacker di Brussel

    April 28, 2018

    Seawal 7 pagi kami sudah keluar dari rumah host Airbnb di Rotterdam untuk kejarkan train ke Brussel. Untuk tiket dari Rotterdam ke Brussel, kami beli secara online dan sebulan lebih awal supaya harganya lebih murah berbanding harga tiket di kaunter. Tiba sahaja di kaunter train tiket, kami diminta untuk menunjukkan salinan email yang telah di print…

    Read more
  • keukenhof

    Pengalaman Travel Backpacker di Amsterdam dan Rotterdam

    April 24, 2018

    Masa yang dinantikan telah tiba, Lisa tak sabar nak lihat ladang tulip antara terbesar di dunia yang terletak di Keukenhof. Perjalanan dari Amsterdam Central ke Keukenhof mengambil masa sejam untuk tiba di sana. Kami bawa backpack sekali sebabnya selepas kami ke Keukenhof kami akan terus ke Rotterdam dan ia tidak jauh dari sana. Bagi anda…

    Read more
  • Pengalaman Travel Backpacker di Amsterdam: Part 2

    April 23, 2018

    Pagi-pagi lagi kami siap kemaskan beg dan check out hotel. Tapi beg-beg ditinggalkan di Hotel tersebut kerana kami akan berjalan agak jauh dari Amsterdam pada hari ini iaitu kami akan ke Giethoorn. Ia terletak di luar bandar Amsterdam dan mengambil masa 2 jam ke sana. Sebelum kami mengambil pengangkutan awam, kami beli tiket daily pass…

    Read more
  • Pengalaman Travel Cara Backpacker di Amsterdam: Part 1

    April 23, 2018

    Mengikut perancangan awal, sebenarnya kami ingin pergi ke Kashmir sebab India dan Qatar terletak tidak jauh dan tambang flite pun lebih rendah. Tapi memandangkan suami Lisa, pernah berjanji bahawa dia nak datang lagi ke Amsterdam dengan bawa anak dan isteri kerana sebelum ini dia datang ke Amsterdam seorang sahaja atas urusan Business Trip dan masa…

    Read more
  • souq waqif

    6 Tempat Menarik Wajib Dilawati Ketika Transit Di Doha

    March 20, 2018

    Bila Lisa sudah berpindah di Doha, Qatar, ramai yang tanya apa menariknya doha ni. Selalunya mereka yang bertanyakan soalan ini ketika mereka ada europe trip dan transit di doha qatar. Tambahan pula mereka yang naik Qatar Airways, pasti penerbangan akan transit sebentar di Doha. Kalau nak diikutkan, banyak juga tempat menarik boleh dilawati di Doha, tapi…

    Read more
  • sign up airbnb

    Cara Mendaftar Airbnb Malaysia Dan Dapatkan FREE $40

    February 11, 2018

    Jika ditanya mengenai Airbnb di kalangan traveler, mereka mungkin sudah biasa dengar mengenai Airbnb dan suka akan konsep Airbnb diperkenalkan. Airbnb Malaysia baru sahaja berkembang dan semakin dapat tempat di kalangan rakyat Malaysia. Kalau ditanya mengenai konsep Airbnb ini bagaimana, Lisa boleh katakan bahawa Airbnb ini seperti anda datang ke rumah orang dan tumpang menginap. Segala…

    Read more
1 2 3 4