Selamatkah Untuk Travel Ke Luar Negara Ketika Isu Coronavirus Disease (COVID-19) Semakin Menular? Langkah Tanganinya.

Minggu lepas Lisa ada dapat message melalui akaun instagram yang bertanyakan kepada Lisa “Selamat ke nak travel ke Dubai disebabkan isu corona virus ni?”. Bila soalan ini diajukan kepada Lisa yang hanya penduduk sementara di Dubai dan bukanlah pakar kesihatan, Lisa mula-mula rasa tergamam juga sebabnya Lisa tak dapat nak beri jaminan apa-apa tentang soalan …

106 Shares
percutian abu dhabi

Percutian Singkat di Abu Dhabi, UAE

Bila lisa tengok cerita yang Fahrin berlakon tajuk Cinta Bertamu di Abu Dhabi, masa itulah lisa mula memasang impian untuk travel ke Abu Dhabi walaupun tak tahu sebenarnya Abu Dhabi ni kat mana. Tahun lepas, bila husband bagitahu yang dia dapat offer kerja di Dubai, barulah Lisa tahu yang Abu Dhabi ni adalah ibu negara …

251 Shares
penang street art

Itinerary Percutian di Penang 2 Hari 1 Malam

Dalam hati sebenarnya nak bercuti ke Krabi atau ke Jakarta tapi apa kan daya sebab Lisa sekarang tengah sarat mengandung dan doktor pun dah nasihatkan pada usia kandungan sekarang sebenarnya tidak sesuai lagi untuk naik kapal terbang dan tambahan pula Lisa pula pernah alami pengalaman buruk iaitu gugur selepas naik kapal terbang pada usia kandungan …

583 Shares

Percutian 2 Hari 1 Malam di Kuantan,Pahang

Sebenarnya percutian singkat ini tidak dirancang dan dijangka pun oleh Lisa sendiri. Waktu pagi tu, kami rancang untuk memenuhi jemputan open house abang long Lisa di Sri Rampai, Kuala lumpur dan nak bawa Fareeq jumpa sepupu dia main di swimming pool yang terletak di kediaman kakak Lisa yang tinggal tidak jauh dari Gombak. Tiba-tiba pagi …

167 Shares

Pengalaman Travel Backpacker di London 2 Hari

Kami sampai di London dalam pukul 5.30 pagi dari Paris. Pengalaman kami travel backpacker di Paris boleh baca di sini. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Dari Paris ke London ambil masa 7 hingga 8 jam untuk sampai dengan menaiki bas. Kami beli tiket bas sebulan sebelum travel dan beli di website Go euro. Sementara tunggu …

18 Shares