Sambal Garing Che Nor di Kota Doha

0 Shares

Dah lama juga Lisa tengok kawan di facebook serta instagram promosikan sambal che nor ni tapi tak rasa nak membelinya mungkin sebab Lisa memang biasa masak pedas dan di Malaysia senang nak dapatkan sambal pedas. Jadinya untuk membeli sambal che nor ni belum lah lagi. Tapi sehinggalah Lisa dan suami berpindah ke Kota Doha, Qatar. Ada kawan Lisa jemput datang rumah dia dan dia hidangkan kueh teow goreng dan dia surah Lisa tambahkan sambal che nor dalam makanan tersebut jika Lisa saka makanan yang pedas.



 

Lisa ambil sambal che nor ni tambahkan ke dalam makanan tersebut. WOW!!! Memang terbaik rasanya. Bak kata mak Lisa, kalau nak makan memang kena cukup rasa, kena dengen tekak. Bila masukkan sambal garing che nor ni dalam mulut, berkeriuk bunyi ikan bilis yang digoreng garing beserta sambal cili kering yang sarat dengan rasa pedasnya. Minggu depannya Lisa balık Malaysia dan sempat membeli sambal garing che nor ni di Kedah sebab kebetulan tengah hanter rombongan adik imar ke sana.

Lisa hanya beli satu bekas sahaja untuk dibawa ke Doha.

Sampai di Doha, Lisa ada sediakan makanan dan kata pada suami, jika nak pedas boleh tambah sambal garing che nor ni. Rupanya suami Lisa first time danger nama sambal gering che nor ni. Bila first time dia makan terus suka denna rasa sambal raring che nor ni dan kami menghubungi Hq Sambal Garing Che Nor di Shah Alam.

Seronok betul kami bila dapat tahu, rupanya ada agen sambal garing che nor ni di kota doha. Kami terus menghubungi agen tersebut. Alhamdulillah terus beli borong sekali 3 bekas.

Sambal Garing Che Nor juga ada di jual di 11STREET

Anda haya klik search product dan taipkan ‘Sambal Garing Che Nor’.

Facebook  Sambal Garing Che’ Nor Official 

Website Che Nor Food

 

0 Shares




Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Shares
Share
Pin