• sign up airbnb

    Cara Mendaftar Airbnb Malaysia Dan Dapatkan FREE $40

    February 11, 2018

    Jika ditanya mengenai Airbnb di kalangan traveler, mereka mungkin sudah biasa dengar mengenai Airbnb dan suka akan konsep Airbnb diperkenalkan. Airbnb Malaysia baru sahaja berkembang dan semakin dapat tempat di kalangan rakyat Malaysia. Kalau ditanya mengenai konsep Airbnb ini bagaimana, Lisa boleh katakan bahawa Airbnb ini seperti anda datang ke rumah orang dan tumpang menginap. Segala…

    Read more
  • 10 Reasons Why Travel Around The World Is Good For You

    February 8, 2018

    When you travel please keep on your mind that travel is not just your selfie and to show off your happiness but there are thousands of reasons behind traveling. Some of the people tell me that travel is wasting your money whilst you can invest in other things such as buying your dream house, giving…

    Read more
  • hijab traveller fashion

    My Top 10 Favourite Hijab Style Traveller

    February 6, 2018

    Are you a traveller hijab? Do you care about the outfit of the day you travel? And now you are searching what hijab fashion style you want to wear for your next travel? If your answer is YES for this question, you are most welcome to read this entry post about my top 10 favourite…

    Read more
  • katara cultural village

    Top 10 Things to do in Qatar

    February 4, 2018

    Almost one year my family live in Doha, Qatar. Before we move to Qatar, I have no idea for this country. Since the crisis happens between Qatar and the Gulf countries, then I know about this beautiful and the safest country. Actually, I feel so lucky to become expat because many things I can explore…

    Read more
  • 30 Tips Bercuti Di Dubai

    January 24, 2018

    Semalam kami baru sahaja touch down dari bumi negara Arab yang terkenal dengan kecanggihan teknologi dan merupakan antara negara arab yang sumber utamanya adalah pelancongan iaitu Bumi Dubai. Sebelum Lisa kongsikan 30 tips bercuti di dubai dengan anda, Lisa nak anda tahu bahawa negara Dubai adalah antara negara kaya di dunia. Purchasing power sangat tinggi dan…

    Read more
  • Part 2: Pengalaman Bercuti di Dubai

    January 24, 2018

    Sebelum kami pergi ke Dubai, ada beberapa kawan yang tinggal di Dubai suggest supaya beli tiket Hop On Hop Off Bus, sebab mereka kata walaupun Dubai mempunyai banyak kenderaan awam tetapi ia ambil masa untuk pergi ke destinasi yang kita inginkan contohnya tak semua tempat tarika pelancong , train atau metro akan lalu. Jadinya lebih mudah…

    Read more
  • Part 1: Pengalaman Bercuti di Dubai

    January 24, 2018

    Dubai merupakan salah satu tempat percutian yang menjadi wishlist Lisa waktu 5 tahun yang lepas. Sebab teringin sangat nak naik Burj Khalifah Dubai. Bagi Lisa nama tu sangat unik dan cantik. Kebetulan lately ni banyak tengok artis-artis Malaysia bercuti di Dubai anataranya Che ta, Naelofar, Mira Filzah, Vivvy Yusuf dan ramai lagi. Tak pasti mereka bercuti di…

    Read more
  • 5 jenis Percutian Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Bercuti

    January 15, 2018

    Penting sangat ke perlu tahu jenis percuti sebelum kita merancang untuk bercuti? Ya, memang wajib tahu tentang jenis percuti ini. Antara sebab kenapa anda perlu tahu 5 jenis percutian ini adalah anda boleh decide cara pakaian untuk dipakai, cara perjalanan sepanjang percutian tersebut, jenis tempat tinggal, aturan makan dan minum, tempat yang bakal dituju dan…

    Read more
  • Part 2: Bercuti di Melaka 2017

    December 28, 2017

    Follow my blog with Bloglovin Pagi-pagi lagi kami dah dengar jiran sebelah pasang muzik rancak, bila selak langsir rupanya dorang datang ke Villa sebelah untuk mengadakan Family Day dan dorang tengah aerobik beramai-ramai. Bagus betul perancangan keluarga mereka. Kelihatan agak ramai ahli keluarga yang menyertai family day tersebut. Kami siap-siap untuk keluar bersarapan dan seterusnya…

    Read more
  • Part 1: Bercuti di Melaka 2017

    December 27, 2017

    Pada mulanya husband dan mak mertua rancang nak bercuti dipulau tapi disebabkan hujung tahun maka cuaca tidak sesuai untuk kami bercuti di kawasan pulau-pulau di Malaysia. Tiba-tiba Lisa nampak banyak orang viralkan tentang tempat menarik di Melaka dan makanan sedap di Melaka , Lisa terus bagi cadangan kepada husband untuk bercuti di Melaka 2017 ni.…

    Read more
1 2 3 4