Get Free Updates and Free Travel Resources List

  • keukenhof

    Pengalaman Travel Backpacker di Amsterdam dan Rotterdam

    April 24, 2018

    Masa yang dinantikan telah tiba, Lisa tak sabar nak lihat ladang tulip antara terbesar di dunia yang terletak di Keukenhof. Perjalanan dari Amsterdam Central ke Keukenhof mengambil masa sejam untuk tiba di sana. Kami bawa backpack sekali sebabnya selepas kami ke Keukenhof kami akan terus ke Rotterdam dan ia tidak jauh dari sana. Bagi anda…

    Read more
  • Pengalaman Travel Backpacker di Amsterdam: Part 2

    April 23, 2018

    Pagi-pagi lagi kami siap kemaskan beg dan check out hotel. Tapi beg-beg ditinggalkan di Hotel tersebut kerana kami akan berjalan agak jauh dari Amsterdam pada hari ini iaitu kami akan…

    Read more
  • Pengalaman Travel Cara Backpacker di Amsterdam: Part 1

    April 23, 2018

    Mengikut perancangan awal, sebenarnya kami ingin pergi ke Kashmir sebab India dan Qatar terletak tidak jauh dan tambang flite pun lebih rendah. Tapi memandangkan suami Lisa, pernah berjanji bahawa dia…

    Read more
  • JD Dan Mogujie Kini Berada di Ezbuy

    April 23, 2018

    Bulan Februari ni banyak promosi yang dilancarkan di shopping mall, kedai-kedai dan tidak ketinggalan website e-commerce  sempena pelbagai perayaan dan sambutan seperti Chinese New Year, Valentine’s Day dan sebagainya. Inilah masa yang Lisa paling suka shopping secara online sebab promosi yang diberikan memang sangat berbaloi dan menjimatkan duit poket kita. Tak kisah lah dari barangan rumah mahupun barangan keperluan anak,suami dan diri sendiri. Ramai yang tanya tentang permainan Fareeq, di mana beli dan harga berpatutan tak? Sejujurnya, kebanyakan permainan Fareeq, Lisa lebih suka beli online di website e-commerce  sebab harga lebih murah berbanding kita beli di kedai-kedai. Bila dah jadi mak ni, memang kena buat banyak survey sebab nak jimat punya pasal. Semalam Lisa ada lihat di website ezbuy.com di bahagian category toys and games. Wah, memang jadi rambang mata bila pergi di bahagian ini. Tambahan pula promosi sempena tahun baru cina, barang permainan kanak-kanak  memang banyak dan pelbagai jenis mengikut tahap umur anak-anak kita. Dan Lisa nampak sekarang ni product daripada JD dan Mogujie kini berada dalam ezbuy.com. Wah, maknanya lagi banyak pilihan untuk ibu-ibu membeli barangan toys and games untuk anak-anak. Untuk pengetahuan anda, JD dan Mogujie ni adalah laman membeli belah e-commerce paling TOP dan paling dipercayai di China. Mereka telah bekerjasama dengan ezbuy.com dalam memasarkan pelbagai produk  yang didatangkan terus dari China. Maka, anda tak perlu bersusah payah nak terbang ke China untuk membeli barangan mereka di sana, hanya buka website ezbuy.com dan boleh terus membeli. Jika anda ingin tahu produk yang anda beli datangnya dari JD atau Mogujie, anda boleh lihat saja  logo di bawah pada harga tersebut. Ini adalah antara barangan toys and games serta keperluan rumah yang Lisa sempat tangkap dari website ezbuy. Harga mungkin akan berubah mengikut promosi. Di sini, anda boleh lihat diskaun yang ditawarkan oleh JD dan Mogujie agak tinggi, ada 15%, 30%,  dan ada juga sehingga 76%. Jadinya jangan lepaskan peluang promosi yang ditawarkan oleh ezbuy.com. Bukan setakat keperluan anak-anak sahaja yang dijual malah anda juga boleh membeli keperluan rumah, pakaian, barangan kecantikan dan pelbagai keperluan diri yang ditawarkan…

    Read more
  • 7 Tips Memilih Tempat Penginapan Budget Ketika Bercuti

    March 20, 2018

    Tempat penginapan ketika bercuti adalah salah satu elemen penting yang perlu diambil kira ketika anda ingin merancang untuk bercuti sama ada di dalam atau pun di luar negara. Perancangan tersebut mestilah agak…

    Read more
  • souq waqif

    6 Tempat Menarik Wajib Dilawati Ketika Transit Di Doha

    March 20, 2018

    Bila Lisa sudah berpindah di Doha, Qatar, ramai yang tanya apa menariknya doha ni. Selalunya mereka yang bertanyakan soalan ini ketika mereka ada europe trip dan transit di doha qatar. Tambahan…

    Read more
  • buku suri rumah jutawan

    Review Buku Suri Rumah Profesional Jutawan Di Rumah

    February 22, 2018

    Sebenarnya Lisa memang tengah mencari satu buku yang boleh mengupas perihal kerjaya suri rumah tangga dan bagaimana ia boleh membantu dalam institusi keluarga dan masyarakat. Bila Lisa ternampak ada seorang…

    Read more
  • Bagaimana Kami Dapat Penginapan Percuma Semasa Travel?

    February 18, 2018

    Mungkin ada di kalangan Traveler selalu berfikir bagaimana ingin mendapatkan penginapan yang percuma dan bagaimana untuk menjimatkan kos sepanjang anda Travel sama ada di dalam atau di luar negara. Sebenarnya, banyak sangat…

    Read more
  • Malaysian breakfast in Holiday Villa Qatar

    February 14, 2018

    Hi Malaysian Food Lover who stay in Qatar, I have good news for you! Do you know that Holiday Villa Qatar serve  Malaysian Breakfast? I believe most of you know…

    Read more
  • sign up airbnb

    Cara Mendaftar Airbnb Malaysia Dan Dapatkan FREE $40

    February 11, 2018

    Jika ditanya mengenai Airbnb di kalangan traveler, mereka mungkin sudah biasa dengar mengenai Airbnb dan suka akan konsep Airbnb diperkenalkan. Airbnb Malaysia baru sahaja berkembang dan semakin dapat tempat di kalangan…

    Read more
1 2 3 7
1 Shares
Share1
Pin
+1