Fungsi Nw Formula Herbalife

Antara produk herbalife yang menjadi kegemaran di kalangan pengguna yang berusia 30 tahun ke atas adalah produk Nw formula herbalife. Sebenarnya, banyak fungsi nw formula herbalife di kalangan mereka yang berumur 30 tahun ke atas kerana pada masa inilah banyak sistem dalaman badan kita makin lemah dan ia memerlukan makanan tambahan dan gaya hidup sihat.Di sini, saya ingin berkongsi dengan anda mengenai fungsi Nw Formula supaya anda faham mengapa anda perlu amalkannya dan menjadi rutin dalam diet harian anda. Nw formula telah diformulasikan oleh doktor luis ignarro yang telah memenangi nobel prize in physiology or medicine in discoveries concerning nitric oxide as signalling molucule cardiovascular system.

Anda mungkin juga meminati: Fungsi shake herbalife

Mengikut kajian, nitrik oksida sangat penting dalam sistem pengaliran darah keluar masuk ke jantung supaya ia lebih lancar. Nitrik oksida ini dapat dihasilkan dengan cara pemakanan yang sihat dan gaya hidup yang aktif pada waktu siang. Namun ketika malam, niktrik oksida kurang dihasilkan ketika tidur sebab itulah Nw Formula yang mengandungi nitrik oksida perlu diambil sebelum tidur. Supaya tidur anda lebih lena dan pengaliran darah dalam jantung lebih lancar.

Produk ini tidak bertujuan untuk mengubati mana-mana penyakit

Kesimpulannya, fungsi nw formula herbalife ini memberi kesan positif untuk kesihatan jantung dan pengaliran darah dalam badan kita. Diibaratkan jantung ini seperti enjin kereta di mana ia perlu diservis selalu bagi memastikan kereta dapat berjalan dengan baik. Namun kereta kita tidak dipakai setiap masa dan saat berbanding jantung kita. Jantung yang Tuhan beri pinjam sentiasa berdenyut setiap saat maka ia perlu diservis setiap hari supaya ia dapat berjalan dengan baik.

Makin usia kita meningkat makin kita perlu servis selalu. Sebab itulah, kita perlu amalkan gaya hidup sihat dan diet yang baik untuk kesihatan badan. Jangan mudah pandang ringan mengenai kesihatan jantung ini kerana anda boleh lihat berapa ramai rakyat malaysia mati disebabkan kesihatan jantung.

Anda mungkin juga meminati: Fungsi omega 3 herbalife

Maka masa inilah adalah masa terbaik untuk anda jaga kesihatan jantung anda.

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anda.
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top